Familia mea

„Bunul simț este filozofia însăși”

Alexandru Paleologu

Cam toți bărbații din familia mea au făcut politică în ultimele două sute de ani. Străbunicul Mihail Paleologu a fost procuror general, judecător la Curtea de Casație, director al ziarului „Timpul”, prieten cu Eminescu și alte mari figuri conservatoare.

Fiul său, Mihail Paleologu, se situa ceva mai la stînga, fiind deputat PNȚ în două legislaturi, secretar general în ministerele justiției și finanțelor, ulterior vicepreședinte al Partidului Radical Țărănesc al lui Grigore Iunian și Constantin Stere.

Din partea mamei tatălui meu am trei primari ai Iașului în familie, cel mai important fiind desigur George Mârzescu, primar al Iașului în timpul primului război mondial, ministru de interne în guvernul Brătianu de la 1 decembrie 1918 și ministru în toate guvernele liberale.

În sfîrșit, tatăl meu Alexandru Paleologu a rămas în memoria tuturor ca un scriitor strălucit și un om de o impecabilă eleganță și ținută, ambasador al golanilor și senator liberal. Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui și îi dedic lupta mea pentru o Românie respectată, educată, performantă.

Tatăl meu, Alexandru Paleologu


Constantin Penescu
Pia Paleologu
Mihail Paleologu, străbunicul
Alexandru Paleologu împreună cu părinții săi
Alexandru Livaditti
Elena Vidrașcu și Prințul Carol
Alexandru Paleologu
Alexandru, Theodor și Mihai Paleologu
Alexandru Paleologu
Theodor Paleologu - Familia mea