Viziunea mea

Îmi propun ca peste 5 ani să trăiesc într-o Românie sigură, care să-și apere cetățenii, oriunde ar fi ei pe Pământ; într-o Românie respectată atât în exterior — de către comunitatea internațională, cât și în interior — de către clasa politică.

Îmi propun să trăiesc peste 5 ani într-o Românie a concordiei și a compromisului constructiv; o Românie care să fi pornit în sfârșit transformarea reală a educației — o Românie cu care să ne mândrim și din care să nu mai vrem să plecăm.

În fine, îmi propun ca peste 5 ani să trăiesc într-o Românie meritocratică, care să premieze și să promoveze munca cinstită, inițiativa și modelele pozitive. O Românie funcțională, performantă, în pas cu vremurile și chiar un exemplu pentru alte țări din UE.

Theodor Paleologu

Programul meu pentru România

Mediere și Educație
Mediere și Educație

Educația servește la formarea autonomiei și libertății individului, iar rolul Educatorului este să asculte, să inspire, să medieze;

Educația folosește la transmiterea moștenirii, la păstrarea identității naționale și la medierea relațiilor, atît între clase sociale, cît și cu culturile minoritare;

Educația trebuie să ajute la medierea între gîndire creativă (catalizatorul pentru inovație și progres) și gîndire critică (catalizator pentru autonomie și diferențiere).

Meritocrație și Performanță
Meritocrație și Performanță

Performanță în administrația publică asigurată de digitalizare, depolitizare și mobilitate bazată pe meritocrație;

Economie performantă asigurată de fiscalitate redusă, flexibilitate și sprijin pe criterii meritocratice pentru inițiative antreprenoriale;

Bunăstare economică asigurată de sprijinul strategic pentru industrii-cheie, specifice profilului economic al țării (de exemplu: Tehnologia Informației — IT).

Siguranță și Respect
Siguranță și Respect

Siguranță asigurată de apartenența la Uniunea Europeană și NATO și respect cîștigat în interiorul acestor structuri;

Respect pentru românii care trăiesc în afara granițelor țării și siguranță pentru familiile rămase acasă;

Respectarea și protejarea mediului înconjurător înțeleasă ca prioritate de siguranță națională.

Care dintre cei trei piloni vă interesează mai mult?

Educație
Performanță
Respect